Verbruikt uw organisatie meer dan 50.000 kWh elektriciteit of meer dan 25.000 m3 gas op jaarbasis? Dan moet u voldoen aan de informatieplicht energiebesparing.

1 juli 2019 was de eerste deadline voor het indienen van de informatieplicht energiebesparing. Dit betekent dat u voor die datum per Wet milieubeheer-inrichting had moeten rapporteren welke energiebesparende maatregelen u heeft uitgevoerd voor uw locatie(s). De gemeenten en omgevingsdiensten gaan er vanaf 2020 actief op controleren. Ook worden er dwangsommen en boetes opgelegd bij het ontbreken van de informatieplicht rapportages.

adviseur bij installatie op het dak

Heeft u nog niet gerapporteerd? Bij Prosperos verzorgen wij voor u het gehele traject. Een van onze adviseurs komt dan op locatie om  het pand te inspecteren en vragen te stellen. Vervolgens wordt de rapportage via onze eHerkenning ingediend bij de overheid. U ontvangt een helder rapport met daarin een plan van aanpak voor de maatregelen die u moet toepassen. Als uitgangspunt wordt de Erkende Maatregelenlijst energiebesparing (EML) voor uw bedrijfstak. Voor 19 bedrijfstakken is er een EML opgesteld.

Wat u bij ons kunt verwachten:

 • Bezoek op locatie door onze energieadviseur

 • Helder en concreet actieplan

 • Indienen middels onze eHerkenning

 • Erkend door de RVO

EML overheid voorblad

Hoe weet u of u aan de informatieplicht moet voldoen?

Veel bedrijven en instellingen weten nog niet of zij aan de informatieplicht moeten voldoen. Daarom heeft Prosperos een WetCheck ontwikkeld waarmee u kunt checken of uw locatie hieraan moet voldoen.

Welke gevolgen heeft het rapporteren van de maatregelen?

Wanneer een locatie dat nog geen rapportage heeft ingediend, kunnen er boetes worden opgelegd. De hoogte van deze boetes is afhankelijk van de grootte van de organisatie. Echter wordt er uitgegaan van minimaal € 1.000,- per geval.

Stel hier uw vraag
Een adviseur neemt dan contact met u op.
085 – 004 6616
info@prosperos.nl
INFORMATIEPLICHT • ENERGIEBESPARING

“Met onze informatieplicht rapportage voldoet u aan de wetgeving en heeft u een helder plan van aanpak waarmee u verder kunt.”

De informatieplicht rapportage

cover van een informatieplicht rapportage

Vraag nu de informatieplicht rapportage aan

Vul onderstaand contactformulier in en een van onze adviseurs neemt contact met u op voor de tarieven, procedure en planning. 


  Prosperos BV

  085 – 130 1567
  info@prosperos.nl
  KvK: 76685756

  Onze adviseurs zijn in heel Nederland inzetbaar zonder voorrijkosten.