Verbruikt uw organisatie meer dan 50.000 kWh elektriciteit of meer dan 25.000 m3 gas op jaarbasis? Dan moet u voldoen aan de informatieplicht energiebesparing.

1 december 2023 is de deadline voor het indienen van de informatieplicht energiebesparing. Dit betekent dat u voor die datum per Wet milieubeheer-inrichting had moeten rapporteren welke energiebesparende maatregelen u heeft uitgevoerd voor uw locatie(s). De gemeenten en omgevingsdiensten controleren hier actief op. Het kan zijn dat u al een brief heeft ontvangen. Ook worden er dwangsommen en boetes opgelegd bij het ontbreken van de informatieplicht rapportages.

adviseur bij installatie op het dak

Heeft u nog niet gerapporteerd? Bij Prosperos ontzorgen wij u in het gehele traject. Een van onze adviseurs komt dan op locatie om het pand te inspecteren en vragen te stellen. Vervolgens wordt de rapportage via onze eHerkenning ingediend bij de overheid. U ontvangt een helder rapport met daarin een plan van aanpak voor de maatregelen die u moet toepassen. Als uitgangspunt wordt de Erkende Maatregelenlijst energiebesparing (EML) voor uw bedrijfstak.

Wat u bij ons kunt verwachten:

 • Bezoek op locatie door onze energieadviseur

 • Helder en concreet actieplan

 • Indienen middels onze eHerkenning

 • Bekend bij de RVO als intermediair

EML overheid voorblad

Hoe weet u of u aan de informatieplicht moet voldoen?

Veel bedrijven en instellingen weten nog niet of zij aan de informatieplicht moeten voldoen. Daarom heeft Prosperos een WetCheck ontwikkeld waarmee u kunt checken of uw locatie hieraan moet voldoen.

Welke gevolgen heeft het niet rapporteren van de maatregelen?

Wordt er niet voldaan aan de informatieplicht energiebesparing, dan kan er een dwangsom opgelegd worden van € 500,- per week. Het maximale bedrag dat wordt opgelegd kan oplopen tot € 2.500,- per week.

Vragen?
Neem contact op. 
085 – 004 6616
info@prosperos.nl

Referenties

logo's van klanten die de informatieplicht hebben uitbesteed bij Prosperos
INFORMATIEPLICHT • ENERGIEBESPARING

“Met onze informatieplicht rapportage voldoet u aan de wetgeving en heeft u een helder plan van aanpak waarmee u verder kunt.”

Offerte informatieplicht aanvragen

Vul onderstaand contactformulier in en een van onze adviseurs neemt contact met u op voor de tarieven, procedure en planning. 


  Prosperos

  085 – 130 1567
  info@prosperos.nl
  KvK: 76685756

  Onze adviseurs zijn in heel Nederland inzetbaar zonder voorrijkosten.